Despre noi

Despre Spitalul General CF Pascani

Spitalul General C.F. Pascani situat in Str. M. Kogalniceanu, nr. 24 este compus din doua cladiri unite intre ele printr-o estacada de trecere. Primul corp de cladire este construit in anul 1927 de catre “Casa Muncii” Bucuresti cu denumirea de “Infirmierie Baie”, fiind primul spital de acest gen din tara.In anul 1945 - 1950 spitalul se extinde cu un al doilea tronson, insumand un numar de 56 paturi, iar in anul 1955 cu un al treilea tronson, insumand un numar de 110 paturi pentru medicina interna si chirurgie generala.Ca urmare a reparatiilor capitale ale tronsoanelor I, II si III efectuate in perioada 1972 - 1973, se mareste capacitatea de spitalizare la 150 de paturi.

Dupa anul 1989 spitalului i se mai atribuie o constructie noua data in folosinta in anul 1994 in care isi desfasoara activitatea urmatoarele compartimente: Laboratorul de analize medicale, Balneofizioterapia, Farmacia, Biroul directorial + Secretariat, Administrativ, Spalatoria

Cladirile sunt pozitionate in sistem monobloc, cu sectii pe orizontala si verticala.
Toate sectiile din spital cat si cladirile anexe (garajul, arhiva, atelierul mecanic, prosectura) sunt comasate in aceeasi incinta.

Populatia arondata Spitalului General C.F. Pascani se extinde pe cuprinsul a 3 judete (Neamt, Botosani, Iasi) deservind un numar de aproximativ 60.000 de oameni asigurati la C.A.S.M.T.C.T., inclusiv personalul din siguranta circulatiei.

Ambulatoriul de specialitate C.F. Pascani isi desfasoara activitatea la o distanta de aproximativ 3 Km de spital, intr-un sediu separat situat in mun. Pascani str. Garii nr. 12 si asigura asistenta medicala, curativa si profilactica de urgenta si examinari specifice sigurantei circulatiei, cu un numar de 6 cabinete cu personalul si respectiv dotarile specifice.

Viziunea spitalului

          Viziunea Spitalului General CF Pașcani este:

„Spre excelenţă, prin competenţă, profesionalism şi dedicaţie, în interesul omului” Spitalul urmărește să fie permanent, un spital de top, etalon al profesionalismului în sistemul de sănătate din România orientat către satisfacerea necesităţilor actuale şi aşteptările viitoare ale pacienţilor, asigurându-le servicii medicale integrate de înaltă calitate.

  Misiunea spitalului

Misiunea Spitalului General CF Pașcani este orientarea permanentă către necesitățile pacienților care i se adresează și oferirea serviciilor medicale de calitate superioară, diversificate, într-un mediu sigur și confortabil, pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației, contribuind astfel la dezvoltarea societății românești.

4.Valori:
1.Calitate: Practicam medicina avand in vedere cele mai inalte standarde ale calitatii, punem mare pret pe profesionalismul si pregatirea medicilor si al tuturor angajatilor nostri si pe dotarea corespunzatoare a secției.

2.Atasament: Suntem sensibili fata de starea emotionala, atat a pacientilor, cat si a salariatilor nostri. Promovam o atmosfera familiara,  atat prin comportamentul personalului, cat si prin confortul asigurat pacientilor sau conditiile de munca asigurate angajatilor.

3.Echipa: Ne respectam si pretuim colegii si muncim impreuna pentru a ne dezvolta si pentru a oferi servicii de calitate pacientilor nostri.

4.Valoare: Maximizam importanta calitatii serviciilor oferite in stricta concordanta cu gradul de satisfactie al pacientilor nostri.

5.Incredere: Promovam comunicarea deschisa ca fiind cea mai buna cale catre servicii medicale de calitate si incurajam pacientii sa ne comunice nevoile lor astfel incat sa le putem indeplini asteptarile. Rezultatele obtinute depind si de increderea pacientului ca va fi ascultat si ca interesele sale vor deveni prioritatile noastre. Increderea reprezinta componenta de baza a relatiei cu pacientii.

6.Educatia: Educatia si formarea continua pentru personalul propriu, instruirea de calitate a viitorilor nostri colaboratori, informarea eficienta  a pacientilor si a comunitatii constituie modul prin care contribuim direct la îmbunătățirea calitatii si performantei actului medical.

  1. Obiective:
  • Sa excelam in acordarea unor servicii medicale performante, de calitate si accesibile din punct de vedere financiar;
  • Sa oferim pacientilor nostri informatii concrete si reale si sa asiguram participarea acestora la deciziile privind actul medical care-i vizeaza in mod direct, pentru a putea consimti liber asupra acestuia;
  • Sa respectam viata privata si intimitatea pacientului tratandu-l cu promptitudine si maximum de eficienta;
  • Sa garantam confidentialitatea in legatura cu datele personale ale pacientului si informatiile referitoare la starea sa de sanatate sau sociala.
  • Personalul medical de la spitalul CF Pascani a dovedit inca o data competenta si profesionalism. Multumit pe deplin de serviciile oferite in acest spital.
    Adrian Vasiliu Neurologie